donderdag 23 mei 2019

23KM - Foto's maart & april


Hoi, hoi, hier zijn de mollen en beren weer van de 2e - 3e kleuterklas van Messelbroek…

We waren gebleven in het nieuwe jaar: januari 2019 dus…
- Half januari werkten we rond: Brrr, wat is het koud (Noord- en Zuidpool) en ik kleed me warm. We ontdekten welke dieren en op de Noordpool en welke op de Zuidpool leven, niet gemakkelijk hoor! We speelden met ijsschotsen en ijsberen en natuurlijk ontbraken de pinguins ook niet in ons assortiment!
Om ons warm aan te kleden hadden we verschillende winterkledij in onze verkleedhoek en maakten we afdrukken met onze handen in wanten, we knutselden sjalen, …  en joepie, er veel ook echte sneeuw buiten!
- Eind januari zagen we dan dat, als we ons niet warm kleedden, we ook ziek konden worden!
Hiervoor maakten we een apotheek in onze klas en een ziekenhoek waar we Gust mochten verzorgen en ook medekleuters natuurlijk! We telden medicijnen en speelden met verzorgspullen en doktersvaliesjes en omdat we dit zo leuk vonden, breidden we er nog een 2e week aan. (dus ook begin februari)
-Half februari was het dan Valentijn en werkten we rond hartjes en graag zien.
Dit is belangrijk in onze klas; dat we iedereen proberen graag te zien en er werd voor al wie we graag zien hard geknutseld!
- Eind februari was het dan Carnaval dat aan bod kwam. We werkten rond instrumenten maar ook de versiering en verkleedspullen kwamen uitgebreid aan bod! We amuseerden ons goed met al dat gerief, knutselden ook muziekinstrumenten en op 1 maart 2019, vierden we ook uitgebreid carnaval in de zaal van onze school. Alle juffen kwamen verkleed als Pippi Langkous; super om hen zo gek te zien!
- Na de krokusvakantie, kwam juf Gitty wel 3 weken stage doen in de berenklas.
Ook de mollen deden activiteiten met haar mee! De 1e  week was een themaloze week: hierin mochten we zelf een beetje aanbrengen wat we leuk, interessant/leerrijk vonden en boden de juffen van hieruit dingen aan… fijn om zelf mee te bepalen wat we wilden kennen en doen. Week 2 en 3 gingen we naar de boerderij en werkten ook we ook toe naar Pasen. (4e en laatste week voor paasvakantie). Tijdens de boerderijweken konden we vruchten plukken in de bomen, verzorgden we de boerderijdieren en raapten we eieren van de kippen. Het was een hele leuke ervaring van zelf boer- en boerin te spelen en te zorgen voor … De week van Pasen, werkten we rond paasversieringen, we zetten een paasboom en knutselden we ook iets rond Pasen; de mollen: een paashaasmandje en de beren een kip op haar paasnest.
De week na de paasvakantie hadden we weer geluk want juf Gitty mocht dan een laatste maal komen stage doen, dit keer was het rond “Kunst” dat we werkten. We ontdekten heel wat kunstenaars; er werd een kunstwinkel gemaakt en een kunstknutselhoek. We ontdekten allerlei nieuwe technieken en maakten zelf verf! Tot slot, als eindactiviteit hielden we een tentoonstelling waarbij de ouders, grootouders, … naar de klas mochten komen om alle kunstwerkjes van de kleuters te bekijken. Dit was een hele ervaring!
Eind april, de laatste dinsdag, 30/4 dus; kregen we een heus poppentheater op bezoek: Het was boerin Betty met haar gekke vogel: “Pokpok”. Pokpok leerde belangrijke dingen zoals: beleefd zijn, netjes eten, leren samenspelen, opruimen na het spel. De kleuters gingen helemaal mee op in het stuk en konden ook interactief deelnemen aan het poppenspel; een dolle belevenis waarbij heel wat afgelachen werd!

Nu zijn jullie weer een beetje bij hé? Ondertussen leven we toe naar ons naderende schoolfeest én Moederdag, beide op 12 mei 2019.
Hierover lezen jullie volgende keer meer…
Daaaaaag, vele groetjes van alle mollen- beren- juf Heidi en juf Ann Xxx

de foto's zie je HIER


Geen opmerkingen:

Een reactie posten