vrijdag 1 maart 2019

2+3KM - foto's nov dec & jan

Reportage vanuit de mollen-en berenklas te Messelbroek

Na de herfstvakantie vlogen de mollen en de beren er meteen in om te laten zien wat ze al allemaal konden. Wat hadden ze al extra geleerd dit schooljaar en waar was er nog iets moeilijks, wat wij als juffen dan moesten in het oog houden en bijsturen? Hoe voelden de kleuters zich in onze klas en met wie speelden ze graag? Hiervoor zetten de klasjuffen hun speciale bril eens op en noteerden ze alles in hun “dikke boek” van de juffen.
Daarna volgde een week rond “het regent, het regent”. We gingen met alle kleuters springen, lopen en spelen in de waterplassen! Gelukkig hadden we daarvoor onze laarsjes en paraplu’s meegebracht! We deden ook leuke knutsel-en denkwerkjes zoals: de grootste of kleinste paraplu zoeken, druppels tellen, wegblazen, laarsafdrukken maken met verf, …
Toen de regen weg was, kwamen de stoere piraten aan bod tijdens een stageweek van juf Gitty, superleuk was dat! We mochten ons verkleden en speelden in een grote piratenboot, we maakten onze eigen piratenvlag en gingen op rooftocht! Zoals echte piraten gingen we ook op zoek naar een schat, superspannend allemaal!
En toen de piratenboot uit de klas verdween, maakten we kennis met een andere boot nl.: de stoomboot van de Sint! Joepie! We werkten rond pakjes en speelden met de grote schoorsteen en de zakken van zwarte piet. We knutselden een pietenkroon of speelgoedzak en op donderdag 6 december kwam de Sint en zijn Pieten in hoogsteigen persoon naar onze school en in de klassen!
En nu zitten we ondertussen aan de voorlaatste schoolweken van 2018! Wat vloog dit 1e trimester snel. We gingen buiten bomen waarnemen, zetten een kerstboom in de klas; versierden hem. We doen reken-en taalspelen rond kerst en de attributen, we vertellen kerstverhalen en leren ook een nieuwjaarsbrief… allemaal om jullie bij oud op nieuw te verrassen en blij te maken.
Bij deze wensen we jullie als mollen- en berenklas alvast een fijn uiteinde en een leuk, nieuw begin in 2019!
Prettige feestdagen allemaal!

Joepie, wat gaat die tijd toch vlug… januari is ook al ten einde en bijna is het Valentijn!
We begonnen ons nieuwe jaar vol goede moed met het werken rond letters en postbode en brieven + kaarten… Er werd heel wat over en ’t weer geschreven tussen de kleuters onderling en ook naar hun mama’s, papa’s en grootouders.

FOTO's

Geen opmerkingen:

Een reactie posten